Facebook Like Box

Total Pageviews

Powered by Blogger.

Marcadores

Search

01 October 2009

Les receptas d'El Bulli

Nyoquis de Yamatoimo
1 yamatoimo de 150 g
1. Peleu el yamatoimo i ratlleu-lo amb un ratllador japonès per tal d'obtenir una pasta elàstica.
2. Poseu la pasta de yamatoimo a una mànega pastissera.
3. A un plat fondo petit feu-hi 5 nyoquis de yamatoimo ajudant-vos amb unes tisores per tallar pasta.
4. Guardeu-los fins al moment de l'acabat i la presentació.

Per al brou de carreretes
100 g de carreretes, 150 g d'aigua, oli d'oliva
1. Netegeu la terra de les carreretes amb una mica d'aigua.
2. Eixugueu bé l'excés d'aigua dels bolets deixant-los sobre paper absorbent.
3. Saltegeu els bolets amb una mica d'oli d'oliva i cobriu-los amb aigua.
4. Coeu-los a foc mig durant 15 min.
5. Desengreixeu-los i coleu-ho.

Per a la infusió de brou de carreretes i flor de saüc
el brou de carreretes (elaboració anterior), 10 g de flor de saüc, sal
1. Poseu a bullir el brou i aparteu-lo del foc quan bulli per afegir-hi les flors de saüc.
2. Deixeu-ho en infusió durant 30 min i coleu-ho.
3. Poseu a punt de sal i guardeu-ho.

Per a les carreretes
28 carreretes d'1 cm de diàmetre

Altres
8 fulles de melissa fresca d'1 cm, oli d'oliva, sal

Acabat i Prensentació
1. Saltegeu les carreretes amb una mica d'oli d'oliva i poseu-les a punt de sal.
2. Mulleu els bolets amb la infusió de brou de carreretes i flor de saüc per estofar-los lleugerament.
3. Escalfeu el plat amb els nyoquis de yamatoimo a la salamandra fins que estiguin calents.
4. Repartiu 7 carreretes estofades entre els nyoquis i mulleu el conjunt amb 35 g d'infusió de brou de carreretes i flor de saüc.
5. Acabeu la presentació amb 2 fulles de melissa fresca a cada cantó del plat.


author
Jake Simms
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt utlaoreet dolore.